Završen memorijalni šahovski turnir “Mika Teofilović & Mika Jašić”

Početna » Završen memorijalni šahovski turnir “Mika Teofilović & Mika Jašić”

U organizaciji UG ” Preporod ” iz Grocke dana 11.3.2023.godine sa početkom od 11.00 časova započeto je održavanje šahovskog turnira pod nazivom MEMORIJAL ” MIKA TEOFILOVIĆ & MIKA JAŠIĆ ” u znak sećanja na preminule članove šahovskog kluba iz Vrčina.


Turnir je otvorio predsednik UG ” Preporod ” Slavko Simonović koji se zahvalio svim takmičarima što su se odazvali i podržali održavanje Memorijalnog turnira, zatim se zahvalio predstavnicima šahovskog kluba Vrčin koji su podržali takvu inicijativu kao i Gradskoj opštine Grocka koji su im omogućili prostorije MZ – Vrčin da nesmetano koriste u svrhu održavanja turnira.


Nakon toga se obratila ispred porodice Mike Teofilovića njegova ćerka Vesna Teofilović koja se zahvalila svim organizatorima i takmičarima što su podržali takvu inicijativu i setili se preminuilih šahista Vrčina među kojima se nalazi i njen otac.
Na kraju govora odat je počast preminilima minutom ćutanja.


Na turniru su učestvovala oko dvadeset takmičara iz: Vrčina, Grocke, Zaklopače, Zemuna, Palilule i Voždovca na kome su pokazali veliko znanje i poznavanje šahovskog umeća.


OSVAJAČI PEHARA I MEDALjA:

  1. mesto Vladimir Čobić iz Zemuna
  2. mesto Ratko Kuzmanović iz Vrčina
  3. mesto Dobrica Jašić iz Vrčina

Turnir je protekao u veoma fer i prijateljskoj atmosveri gde su se svi prisutni u pauzi poslužili zakuskom i pićem koje su pripremile porodice preminulih šahista i organizatori turnira.